Stetind, baby!

Stetind sett fra parkeringsplassen ved foten av fjellet.

Siste lørdagen i juli, satte jeg og Tåmi kursen mot Stetind (1392 moh) for å prøve å bestige Norges nasjonalfjell. Fjellet ligger i Tysfjord kommune, og kan visstnok sees fra sju prestegjeld. Turen opp går på sti gjennom skog og steinur, og man kommer seg opp til Halls fortopp (1314 moh) uten bruk av klatreutstyr. De siste høydemeterene må man derimot gå og klatre sikret med klatreutstyr. Det vanskeligste partiet, er den såkalte Mysosten, som man må klatre på kun håndgrep på turen opp, mens man rappellerer ned på returen.

Vi gikk opp til Svartvatnet og slo camp der på lørdags kveld/natt, og etter en lang og god natts søvn, pakket vi om sekkene, og satte kursen mot toppen. Hurrameghei!

Halls fortopp, baby!

Selv om jeg hadde grugledet meg til klatringen på turens siste del, på grunn av en medium høydeskrekk, så ble jeg skikkelig skuffet da vi kom til Halls fortopp på søndag ettermiddag, og så at været ikke var på vår side. På bildet over ser dere meg på Halls fortopp, og det hvite bak meg, det er tåka som skjuler selve toppen. DAMN!

Etter en matpause satte vi kursen nedover mot campen igjen, en tur som ble litt lengre enn nødvendig på grunn av tåke, regn og litt en steinglad og ukonsentrert Trille (“åh, seeeeee på fine steinen. ååååååh, enda en stein. shit, har du sett så kul stein!?”), og vips så var vardene borte. Men, etter litt studering av kart, og bruk av sunn fornuft, så kom vi oss ned til campen, hvor vi bestemte oss for å pakke sammen og gå til bilen. Hjem til mamma og pappa for å sove i god seng, neste! Turen helt til topps, den tar vi til neste år!

Selv om vi ikke kom oss helt til toppen, så er jeg likevel innmari fornøyd! Det er jo Norges nasjonalfjell vi snakker om! Og den høyeste toppen jeg har gått opp til! I love it. Gleder meg til neste år, hurra! Takk for en finfin tur, Tåmien.

Liker du toppturer?

Related Posts with Thumbnails

19 comments

 1. Høres ut som en ålreit tur selv om dere ikke kom dere heeelt opp! Da har dere varma opp til neste forsøk, da. :) Ha ei fin helg!
  Anes siste blog post ..To nye venner

 2. Tøffa!! Jeg synes nå det er imponerende uansett. Nå vet du jo litt hva du går til neste år, med første delen. Og den klatredelen høres utrolig skummel ut uansett :-P Så deilig med sånn topptur, og med en du liker å gå med tydeligvis :-) DET er koselig det! Jeg er på vei til Beseggen om 4 dager :-) med bestevenninna mi fra langt tilbake. Skal bli kos. Det er deilig å bli så utmattende sliten når man opplever noe SÅ fint, synes jeg. Og man blir så kjempegodt humør etterpå også. Pluss mye fine bilder og titte på i etterkant. Jeg synes den toppen ser nydelig ut, Stedind. Må prøves en gang, må bare trene litt styrke først….for armene.

  1. Ja, jeg er veldig fornøyd, det var en fin tur selv om vi ikke fikk klatret til topps. Ja, liker godt å gå på tur med Tåmi, han er jo bestevennen min. :)
   Så heldig du er som skal gå Besseggen, det har jeg også lyst til! Du får ha en strålende tur i godt selskap. :)

 3. Synd at dere ikke kom helt opp, men jeg synes du var kjempeflink læll :-D Bedre lykke til neste år! Vi håper vel alle på en sommer med litt mere sol…
  Renates siste blog post ..Siste dag i Oslo

 4. HJELPES. Du er rå. Du var jo så og si på toppen da!! Syke. Det å klatre i tau, det er liksom straks… skumlere! Selv har jeg ikke gått på fjell på to år (tror jeg). Før idag!! 300 meter over havet i dag, tror jeg – ikke så mye, men en start!
  Sivs siste blog post ..Summary Photos #3

 5. Så utrolig kjedelg at dokke ikkje hadde været med dokke… Men flinke e dokke uansett:) topp turar e kjekt!

 6. Synd at dere ikke kom dere opp da. Men får håpe det går bra neste gang! Jeg har ikke vært så mye på fjell og sånt, høyeste jeg har kommet var vel rundt 1100 m.o.h på steinhø i sel kommune. Vi gikk ikke noe særlig videre ettersom vi var ikke kledd for lengere tur. tror toppen var omtrent 1300 m.o.h eller så.
  Nina C.s siste blog post ..The Legend Ends

 7. Å, så FLINK dere er, så du har all grunn til å være stolt!!! :D Jeg vil også bestige fjell! :D Rapellerte dere? Eller måtte dere litt lenger opp for å gjøre det? Sikkert godt å komme hjem til mor og far og varm seng etter en slik tur :)
  Janne-Kristins siste blog post ..VOGNEN TIL LINNÉA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge