Switched at Birth-elsk!

En must-see tegnspråkleksjon, gitt av Katie Leclerc! Åh, hun er så herlig!

Tegnspråk-junkien meg har fått meg en ny favorittserie, nemlig Switched at Birth! En jentete ungdomsserie hvor blant annet de døves kultur blir portrettert veldig realistisk, samtidig som man hele tiden lærer nye ting om døves historie og utfordringer i dagens samfunn, og i tillegg får lære mange nyttige tegn (ASL) – i alle fall om man følger godt med (noe jeg selvfølgelig gjør). For meg som har studert norsk tegnspråk (NTS), så er det veldig artig å se likhetene og forskjellene i de to språkene. Ja, for det er faktisk to helt forskjellige språk, men det visste du vel?

Hvis du følger litt ekstra godt med fra ca. 1:20 på videoen over, så får du se mitt nye favorittegn; “golf”. ELSKPÅ!

Andre serier jeg har dilla på for tiden, er Suits og Veep. Førstnevnte har kommet til sesong 2, og er bare helt fantastisk. Menn i dress, trenger jeg å si mer? Veep er en herlig framstilling av en vimsete og småforvirret visepresident, og teamet hennes. Jeg anbefaler alle de nevnte seriene til alle som liker lett humor med en dasj drama. Hurra!

Har du sett Switched at Birth?

Related Posts with Thumbnails

17 comments

 1. Hvordan kan jeg ikke ha fått med meg (eller totalt ha glemt) at du har studert tegnspråk? Surre-Ane. Det har jeg også! Riktignok bare et halvår, og jeg husker ca null, men jeg har nå i hvert fall de 30 studiepoengene. Jeg har ikke sett Switched at birth, men skal absolutt ta en kikk! Og videoen var fantastisk!
  Anes siste blog post ..To nye venner

  1. Tror du totalt har glemt det, for vi har snakket om det før. Jeg studerte ett år i Oslo, året før du studerte i Trondheim. :) Jeg husker en god del, og klarer å føre samtaler med døve og andre ts-brukere, men det blir mye “saaaaakte” og “om-igjen”. :)
   Ta deg en kikk, jeg synes den er søt og sjarmerende og fin og, og, og. :)

   1. Hehe, joda, det høres kjent ut når du sier det. :) Så bra at du fortsatt kan bruke det! Jeg kan til nød klare å forklare priser og slikt til døve kunder på jobb, men det skjer ikke spesielt ofte. Og “om igjen” var det absolutt første vi lærte, og det jeg kommer til å huske lengst, tror jeg. :P
    Anes siste blog post ..To nye venner

 2. Jeg har ikke sett serien, men kanskje jeg burde det :-)
  Tegnspråk har jeg veldig lyst å lære meg, men er redd jeg glemmer det fort om jeg ikke bruker det…
  Renates siste blog post ..Værfoto

  1. Tegnspråk er som alt annet språk; det må brukes for å holdes ved like. :) Men jeg bruker ikke ts så himla masse i hverdagen lengre, men jeg klarer meg helt greit. :)

 3. Hei du :-) Jeg har vært innom den en gang eller noe sånt. Litt tilfeldig. Får vel egentlig massevis tegnspråk NOK i jobben min, så er ikke den som sitter og titter så MYE på det på fritida. Jeg elsker jo tegnspråk selv også, og blir egentlig aldre lei. Det er et språk som bare blir mer og mer interessant i mine øyne, jo mer jeg lærer :-) og sitter og ser litt på tegnspråkkanalen på tolkete sendinger, går på teater når Teater Manu (tegnspsråkteateret) har forestillinger osv.Har du sett TS-teater på teater Manu? Ved Sofienbergparken. Jeg har altså ikke sett MYE på den serien. Får kanskje prøve litt til, hvis den er god. Jeg har noen vekttall British Sign lanaguage også jeg :-) Moro! Har undervist bittelitt i det til mine døve elever. Kommer akkurat inn døra fra Tromsø. Nord-Norge er topp:-) Jeg, samboeren og hans søster, tok turen fra Tromsø til Senja og Andøya. Har sett enormt med natur, alskens fiskevær, rare gallerier midt ute i ødemaarka. Herlig ferie.

  1. Hahaha, jeg kan tro at du nok får mettet deg godt nok på jobb, det blir jo sånn uansett hva man jobber med. Hehe. :)
   Ja, jeg har sett ts-teater på TM, det er awesome! Lenge siden, da. :/
   Har du det?! Så spennende. BSL vet jeg innmari lite om, tror ikke det var nevnt så mye i pensum på UiO, der var det mest svensk, dansk og amerikansk. Og litt tysk, hehe.
   Jaaaa, Nord-Norge er helt amazing! Heldiggrisen som har fått være på Andøya, I love it there! Og Senja, dit har jeg lyst til å reise. :)
   Så bra at ferien har vært fin!

 4. Jack og bønnestengelen går på Teater Manu i oktober :-) Synes teateret er blitt veldig bra etterhvert,og mer tilgjengelig for alle, med stemmeskuespiller i tillegg. Håper du fremdeles koser det i ferien i nord.

 5. Har ikke fått somlet meg til å se på Switched at birth,men hørt mye fint om serien:) De andre seriene må jeg få sjekket ut en gang:) takk for tips!
  Nina C.s siste blog post ..The Legend Ends

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge