Sognsvann i mitt hjerte.

20120619-210340.jpgSelvfølgelig skal vi løpe i dag, klokka mi!

Etter alt for mange dager med gøy og latskap, så var det endelig på tide med en løpetur i dag. Vel, egentlig skulle jeg løpe i går, men da regna det småjævler, så det utgikk lett.
Og gjett om jeg og klokka tenker likt, for spørsmålet “Are we running today?” var det som møtte meg da jeg fant fram klokka. Elsk! Det er klart vi skal. Du och jag, klockan, du och jag (eller hvordan man nå skriver det).

Jeg snørte på meg skoa, og hvor tror du vi endte opp, klokka og jeg? På Sognsvann, selvsagt! Nå skal det sies at månedskortet mitt går ut i morgen tidlig, så jeg måtte nesten benytte meg av det til en siste(?) tur opp dit på lenge.
Løypa ble opp og ned Ullevålseter, og jeg var forsiktig med å ikke kjøre meg helt ut i begynnelsen, for jeg skulle gjennom hele mila. Og det klarte jeg!

20120619-210302.jpgRimelig fornøyd med innsatsen i dag, gitt.

10 km på 01:08.22, ikke verst! Det er det beste jeg har gjennomført mila på, så jeg er ganske fornøyd. Sist jeg løp samme løype (12. mai), endte jeg på 01:15.37, så dette var en klar forbedring. Jeg får bare fortsette den gode jobbingen, så klarer jeg plutselig ei mil på en time!

Graf over dagens tur.

En ganske så usystematisk tur, men jeg er likevel fornøyd! Åh, det er så deilig å jogge! Og som jeg kommer til å savne Sognsvann når jeg reiser hjem i sommer. Men med verdens vakreste natur, og med tredemølle på “hytta”, så kommer nok det til å gå så bra, hurra!

Hva har du gjort i dag?

Related Posts with Thumbnails

20 comments

 1. Åh, så flink du er! Gratulerer masse med ny rekord! Utrolig bra jobba :D Kjenner nesten gledesrusen helt hit, hehe. Nike-klokka er virkelig genial! <3

 2. Ååååå, så bra! Flinke, flinke, flinke deg :-D Det finnes vel plasser du kan jogge i Bodø også? :-)
  Fortsatt litt misunnelig på den klokka… *vilha*
  Renates siste blog post ..Prøv denne

 3. Herlig! Jeg kjenner jeg har lyst på den klokka. Eller klokke i det hele tatt – nå for tida har jeg null snøring på hvor lenge jeg jogger, men jogger til jeg ikke har lyst mer. Kunne jo vært kjekt å ha litt oversikt :P Glad du fikk en fin “avslutningstur”!

  I dag har jeg jobba, sett masse Parks and recreation (som nesten hver dag de siste ukene, vi er hekta :P), og nå har jeg akkurat sendt inn en enda en jobbsøknad. Som alltid fikk jeg forferdelig lyst på jobben mens jeg jobba med søknaden, men regner med det er mange søkere på denne, så håpet er moderat allikevel. Men det skader aldri å prøve, uansett! :)
  Anes siste blog post ..Bra saker

 4. Flink du er ! Liker den klokka di og det kult at den spør om dere skal løpe! Forresten hvor mye koster den klokka? Kanskje du har nevnt det før,men har litt gullfisk hukommelse. hehe.
  Så et lite random spørsmål ifht til trening og jogging. Jeg har lyst å begynne jogge ,men har ikke vært den som har jogget så mye før pga kondis osv. Så jeg lurte på om det lurt å begynne med små jogge turer eller ?

  SV:Godt å høre at du skal sjekke ut innleggene!Bare tipse om du kommer over fine og flotte innlegg som bør spres videre i bloggosfæren:D
  Nina C.s siste blog post ..Bloggportrett #38

  1. Tusen takk! <3 Klokka koster 1600-2000,- på butikker her til lands. Jeg var så heldig at ei venninne kjøpte den for meg i USA, så jeg fikk den billigere, ellers hadde jeg aldri hatt råd til den. Selv om den er verdt det! :) Se på Lefdal og Löplabbet. :)
   Jeg er ikke noen ekspert, og har bare min egen erfaring å vise til, men jeg svarer likevel. Jeg hadde ikke jogget så himla mye før, og hadde elendig kondis. Men jeg hadde innmari lyst til å begynne å jogge, for det lille jeg hadde jogget før, hadde jeg likt veldig. Jeg begynte forsiktig, en gang i uken på flatt terreng (en gang rundt Sognsvann, ca 3km). Jeg pushet meg ikke, jeg ville ikke bli lei før jeg hadde begynt, og de første turene hadde flere pauser underveis. Etter et par uker, så klarte jeg hele runden uten pause. Tiden var ikke all verden, men likevel. Etter den økten, så gikk det oppover med et smell! Jeg fikk bedre og bedre rundetider, og plutselig løp jeg to ganger i uken. Da to økter var på plass, ble den ene en “langøkt”, og den andre litt mer intensiv. Dette har fungert veldig, veldig bra for meg, for jeg løp en gang rundt Sognsvann med en gjennomsnittshastighet på 08:34min/km i januar, og da var jeg DØDEN nær! I går løp jeg EI MIL med en gjennomsnittshastighet på 06:50min/km, og det var ei fin økt. :)

 5. Du har jammen fått opp farta du! :-) Jeg skal igang igjen jeg også etterhvert,men tar det litt med ro etter jeg var syk. Stopper du ikke i hele tatt på vei oppover? Jeg kan helt se for meg at jeg skal klare hele turen OPP uten stopp, men jeg er litt sånn også at om jeg må stoppe og gå, så vil jeg ikke begynne igjen, for da har jeg “ødelgat alt” med den gåinga liksom. Snakk om å være rar i forhold til løping :-D Liker følelsen av å klare å løpe HELE TIDA, om det er aldri så muse-fart på meg :-D Må kanskje innfinne meg med at det er ikke “juks” å gå litt innimellom, skal jeg klare den turen… Nedover fra ullevålseter, ser jeg for meg at jeg skal klare :-) Hvor fort løper du runden rundt Sognsvann nå?

  1. Ja, nå har det blitt litt mer fart på meg. :) Det er lurt å ta det med ro etter sykdom – for mye for kjapt kan være veldig ødeleggende. :/
   Når jeg løper Sognsvann-Ullevålseter-Sognsvann, så løper jeg med noen gåpauser (dalene på grafen) på vei oppover, ellers klarer jeg ikke. Det blir for hardt for meg. Jeg gjør det slik at jeg løper slettene med greit tempo, begynnelsen av de verste bakkene med litt saktere tempo, og går de øverste partiene av de verste bakkene. Det gjør at jeg klarer hele turen uten å dø. :P Nedover løper jeg nesten i ett (passer veldig på knærne i de verste bakkene, altså holder igjen litt), tror jeg gikk to små partier på nedoverturen i går. :)
   Jeg liker også følelsen av å klare å løpe hele tiden, uten gå-perioder, men da klarer jeg ikke å ta det helt ut på de lengre turene. :) Jeg løser det vel egentlig slik at jeg har en hel løpe-økt, en halvlang intervall-økt (evt løping med gåpauser hver km) og en langøkt, der det er rolig tempo med eller uten gåing. :)
   Jeg føler også at jeg ødelegger litt med gåinga, men jeg ser jo på kondisen, utholdenheten og tallene, at det er bare inni hodet. :) Her om dagen trodde jeg at jeg hadde tidenes dårligste økt på grunn av en del gåpauser, men jammen viste ikke gjennomsnittshastigheten noe HELT annet. :)
   Det er en stund siden jeg løp kun en runde rundt Sognsvann, men sist jeg var rundt der, var for en måned siden, og da tok jeg to runder (6,9km) på 46:18. Men skal jeg løpe bare en runde, så vil jeg nok ikke spare like mye som jeg gjør når jeg løper to. :) Kanskje jeg skal ta meg en tur opp dit og sjekke før jeg reiser? :)

 6. Jeg vet at det er helt TULLETE og veldig helt teit dette med å føle at jeg “jukser” når jeg går.. Er vel noe mmed at jeg har vært så lite trimmete av meg, før jeg rundet 40 (for en stund siden), så da skal jeg liksom gjøre det ORDENTLIG når jeg første begynner :-D Tror jeg må prøve meg på den turen der snart, og rolig, alene for meg selv løpe, gå, jogge og “jukse” meg hele veien opp og ned igjen ;-) (ha-ha) For å se om jeg klarer.. Rart egentlig at jogging, som EGENTLIG er helt grusomt, kan bli så morsomt etterhvert OGSSÅ :)

  1. Men jeg tror ikke at vi er alene om å føle at vi jukser når vi går. Det er jo kun på grunn av resultatene og diverse seriøse treningsartikler som gjør at jeg vet at det ikke er helt juks. Jeg tror kombinasjonen med enkelte gå-løpe-økter og kun løpe-økter er svaret for meg, i alle fall. :)
   Jeg synes du er rå som har begynt nå! Og at du synes at det har blitt morsomt i tillegg! LIKER DET! :)
   Jeg tror du klarer, Solfrid! Jeg har troa. :D

 7. Det er bra du har funnet deg turløyper som gir deg motivasjon til å løpe! :) Og det virker jo som om klokka er en fin motivator også ;) hehe.. .

  Jeg har bare jobbet og vært på h&m og kjøpt meg en strøpebukse. Ikke noe store greier med andre ord ;) . Senere skal jeg bake minimuffins til barna mine på jobb – har avslutning på fredag siden jeg skal på en annen avdeling!
  Helenes siste blog post ..En uke igjen

 8. Ååååå, du er så flink! Og så motiverende med en slik klokke! :D Jeg liker slike ting som får personlighet! :D
  Jeg har ikke så store muligheter for å verken jogge eller løpe for tiden (diverse ondter her og der), men jeg håper jeg får gått masse på tur i sommer! :)

  SV: Ja, det blir helt fantastisk med fri, så jeg må bare nyte det nå når det baaare er meg og ikke meg og lille barnet, hihi ;)
  Janne-Kristins siste blog post ..OM FIRE DAGER HAR JEG FERIE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge