Nattdyr.

20120622-111940.jpgIkke et uvanlig syn for meg.

Jeg er et nattdyr, og det tror jeg at jeg har vært så lenge jeg kan huske. Jeg elsker å være våken på natta, og sove lenge på dagen (gjerne til tolv). Faktisk så elsker jeg våkentida om natta så mye, at jeg ofte er våken til to-tre, selv om jeg skal opp klokka 08:00. Men noen ganger går det for langt, og i natt var en slik natt. Når klokka er fem, og jeg enda ikke har sovna, da blir til og med jeg sliten.

Hva gjør man når man ikke får sove? Det finnes så himla mange forskjellige råd og tips, men de aller færreste virker på meg. Jeg mener, telle sauer? Drikke te? Nei, for meg er det to ting som kan fungere, og det er å bruke hjernen, og å lese i mørket.

Å lese i mørket har blitt mye enklere etter at jeg fikk meg Kindle for iPhone, det er ikke mange kapitlene jeg leser før jeg blir trøtt og god. Så lenge boka er bra, vel og merke.

I natt kom jeg på en gåte jeg ble tipset om i fjor, og etter litt leting på facebook (hurra for min rare hukommelse og tidslinja på facebook), så fant jeg den. Einstein’s Riddle, folkens. Elsk på den.

20120622-112859.jpgOBS! SPOILER! Resonnementet mitt, med løsninga.

Etter ei lita stund med grubling og litt sommerfugler i magen (er jo så spennende å se om det blir riktig), så kom jeg fram til løsninga, og det ble tid for å lese litt. Hele 6 sider klarte jeg før øyenlokkene var så tunge at jeg ikke så hva klokka var engang, men jeg tror faktisk at jeg sovna før den var seks!

Hva gjør du når du ikke får sove?

Related Posts with Thumbnails

13 comments

 1. Når jeg røykte sto jeg opp og tok meg en røyk – da fikk jeg alltid sove etterpå. Nå kan jeg ikke det lenger (heldigvis!), men det hjelper ofte å stå opp litt :-)
  Eller så leser jeg, men det kan være litt dumt når kjæresten ligger på siden og skal sove..!
  Renates siste blog post ..Treningstips

 2. Bra å høre at det ikke er bare meg som et nattdyr(og liker å sove lenge).Jeg pleier å ligge å lese på senga til øyelokkene mine er så tunge at de må holdes oppe med tannpirkere. hehe.:)
  Ellers så pusler jeg med noe håndarbeid(strikking eller noe) for å bli trøtt:)
  Nina C.s siste blog post ..Love the giver more than the gift

 3. He-he… Ja, JEG kan visst ikke gi noen råd. MITT problem er mer at jeg VÅKNER og står opp, også i helga, kl 6!! HMFF!! Jeg var B-menneske i mange år, men da jeg sluttet å røyke ble jeg plutselig A-menneske.. Kjemper som en gal for å holde meg våken litt om kvelden, jeg da.. Hvis du VIL sove tidlig så er tipset å stå opp kjempetidlig, selv om du har sovet lite, og IKKE luske deg ned under dyna før kvelden igjen. Da kommer du til å være mega-trøtt i ti-tida, KANSKJE… :-) Men trives du oppe om natta er jo ikke det noe du trenger å endre på? :-)

  1. Hehe. Hvorfor kan man ikke bare være så heldig å havne på en mellomting?
   Jeg står ofte opp tidlig, selv om jeg bare har sovet ett par timer, men jeg kvikner til på kvelden, og så gjentar dette seg ett par dager, og så sover jeg en ordentlig natt, og så er jeg tilbake igjen. En gang i måneden, ca, smeller jeg til med 15 timers søvn. Det er ikke mye sunt, men det er sånn jeg tydeligvis funker. :P

 4. jeg er alltid på mitt mest kreative på natten. jeg sovner sjelden før kl 3, og da sitter jeg å tegner eller driver med litt bilder. :) noen ganger har jeg også gått ut for å ta bilder i mørket :) liker natten jeg!
  Maikens siste blog post ..KONKURRANSE FOTOVIDEO

 5. Jeg er også skikkelig b-menneske, men siden jeg stort sett på opp tidlig på morran, er jeg nødt å komme meg i seng til tolv i hvert fall. Ellers blir neste dag veldig tung. Jeg sover stort sett godt, men noen ganger sliter jeg med å sovne…noen ganger må jeg lese litt, ellers ligger jeg rett og slett bare å venter på å sovne…selv om det kan ta flere timer….
  Vestfoldgirls siste blog post ..Visste du….

 6. Var veldig nattdyr for noen år siden selv, før jeg ble ordentlig dårlig, og da satt jeg vel egentlig oppe lenge, fordi jeg la meg aldri:-P Nå, hvis jeg ikke får sove, setter jeg på Andrew Johnson Deep Sleep (app) og jeg bruker somregel å sovne ganske fort da. Om ikke, så setter jeg den på igjen ;-) Hvis jeg er våken av en grunn, feks at det bobler i hodet mitt, skriver jeg det ned, så har jeg lettere for å sovne :-)
  Marlenes siste blog post ..Pudderkrise og babyboom

 7. Jeg er og et nattedyr.. Funker dårlig å legge seg 2 når man skal opp halv 6:p
  Det funker også å telle bakover fra 100, og se for deg hvert enkelt tall. Sovner ofte før jeg kommer til 80;)

  Men jeg er gjerne mer produktiv om natta:)

 8. Jeg er nok helt motsatt enn deg! Er trøtt kl 22, og sover veldig godt til rundt kl. 6 – da ringer klokka ;) Får jeg sove “så lenge jeg vil”, sover jeg sjelden lenger enn til 9. Får sjelden ikke sove, og er nok et tydelig A-menneske ;)
  Godt vi er forskjellige;)
  Hildes siste blog post ..Bursdag

 9. Før MÅTTE jeg lese før jeg sovna. Sånn var jeg til jeg var 15 eller no’. Men så merka jeg at mye av marerittinga kom fra historiene i de (i senere tider spesielt) skumle bøkene. Også ble det sene kvelder der jeg MÅTTE prøve å sove. Og nå har jeg ikke TID til å lese!! Jeg pleier å tenke på historier selv, jeg!
  Sivs siste blog post ..En Skottland-rest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge